5/3/09

ΚΛΕΙΣΤΕΣ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εγκεφαλικό στην Ελασσόνα εντατική στη... Δράμα

ΛΑΡΙΣΑ

Αρρώστησε στην Ελασσόνα, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας και την έστειλαν... στη Δράμα! Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας παραμένουν κλειστά 10 κρεβάτια ΜΕΘ, ελλείψει νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού.

Ακόμη ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας σε κρεβάτια ΜΕΘ αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με θύμα μια 69χρονη και τους συγγενείς της.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, η 69χρονη από την Ελασσόνα μεταφέρθηκε, με εγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν από τη 1 τη νύχτα χρειάστηκε να μεταφερθεί για επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα η ασθενής έπρεπε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της μεταφέρθηκε ξανά στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου που εφημέρευε, για να μεταφερθεί τελικά λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όπου εντοπίστηκε άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ. Χρειάστηκε δηλαδή να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο που απέχει από τη Λάρισα δυόμισι με τρεις ώρες.

Το περιστατικό δεν είναι βεβαίως το μοναδικό. Οι ελλείψεις νοσηλευτικού, κυρίως, προσωπικού είναι η αιτία που σήμερα παραμένουν κλειστά 10 κρεβάτια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, 1 στο Γ.Ν. Καρδίτσας και άλλα 8 στο Γ.Ν. Τρικάλων (συνολικά 21 κρεβάτια από τα 54 σε όλη τη Θεσσαλία είναι σήμερα κλειστά), σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς στο «πλησιέστερο» νοσοκομείο. Αν βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλίας ή της Λαμίας, οι ασθενείς θα πρέπει να αισθάνονται... «τυχεροί» γιατί υπάρχουν και... χειρότερα, με μεταφορά σε νοσοκομεία, μεταξύ άλλων, των Σερρών, των Γιαννιτσών, της Αλεξανδρούπολης ή της Δράμας, όπως συνέβη με το τελευταίο περιστατικό. *Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου