12/3/09

Κλείνει το πιο “σέξι” μουσείο της Δανίας

Ένα από τα σπάνια ερωτικά μουσεία, δηλαδή τα μουσεία που είναι αφιερωμένα στην συναρπαστική ιστορία και τις εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, κλείνει μετά από 15 χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για το Ερωτικό Μουσείο της Κοπεγχάγης, το οποίο κήρυξε πτώχευση μετά από άρνηση του δήμου να του χορηγήσει κονδύλια.


«Το μουσείο μας ζήτησε να του δώσουμε επιχορήγηση την οποία αρνηθήκαμε , επειδή ο δήμος δεν επιχορηγεί τα ιδιωτικά μουσεία που διοικούνται ως ιδιωτική επιχείρηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερικ Μπγιέρν Μέλερ, εκπρόσωπος του αναπληρωτή δημάρχου υπεύθυνος για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Εξάλλου, το μουσείο αυτό δεν περιλαμβάνει και «τα κοσμήματα του δανικού πολιτισμού» για να αξίζει να το βοηθήσουμε, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Μουσείο επλήγη μεν από την κρίση και αναγκάστηκε να κλείσει γιατί δεν είχε αρκετούς πελάτες για να εξασφαλίσει την επιβίωση του, συνάντησε όμως και την άρνηση του Δήμου της Κοπεγχάγης να το υποστηρίξει.

«Είναι παράξενο που κανένας δεν θεωρεί αναγκαίο να υπάρχει ένα Ερωτικό Μουσείο σε μια χώρα των λεγόμενων ελεύθερων στοχαστών όπως η Δανία», που φιλελευθεροποίησε την πορνογραφία το 1969, δήλωσε η Χάνε Στίνσγκααρντ, διευθύντρια του Μουσείου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Jyllands-Posten.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μουσείου, ιδρύθηκε το 1992, από τον σκηνοθέτη, φωτογράφο και συγγραφέα Όλε Έγκε και τον Κιμ Κλάουζεν και στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

«Η ιστορία του ερωτισμού είναι συναρπαστική. Αντικατοπτρίζει τα βαθύτερα και τα πιο ασυνείδητα συναισθήματά μας. Στο μουσείο παρουσιάζουμε διαφορετικές πτυχές της σεξουαλικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη εποχή, σε ένα γοητευτικό μείγμα τέχνης, κιτς, γλυπτών, αντικειμένων, φωτογραφιών, ταινιών, σεξουαλικών παιχνιδιών και διαφόρων άλλων περίεργων πραγμάτων» διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Μουσείου.

«Από την καρδιά μας σας καλωσορίζουμε στο Μουσείο με έναν στίχο του Τζον Λένον και του Πωλ Μακάρτνι: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη (All you need is Love)» καταλήγει η εισαγωγή.


COSMO GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου