7/3/09

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Για 170 ψωροεκατομύρια, δόθηκε η Ολυμπιακη στον Βγαινόπουλο.

Παρακολουθώντας ειδήσεις , είδα, τους πιλότους της εταιρείας να δηλώνουν ευχαριστημένοι. Είδα επίσης εργατοπατέρες εργαζομένων να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον νέο ιδιοκτήτη.

Να κάνουμε μια παρένθεση εδώ και να πούμε τους ειδικών των εργατικών θεμάτων –συνδικαλιστές, της Ολυμπιακής, ότι οι εργατικοί αγώνες και το εργασιακό καθεστώς σε έναν χώρο δεν είναι ζήτημα δερβισισμού. Εξηγούμε. Βλέποντας τους να μιλάνε , ένιωσα τον θαυμασμό τους , που τους παρέλαλβε ένας επιχειρηματίας που εκπέμπει μια μαγκιά, τα λόγια τους ήταν σαν να αναφέρονταν σε έναν κυμπάρη, δερβίση, έναν πασά.

Το θέμα είναι όμως είναι το εξής

Α)Η φύση του συνδικαλισμού, από τα γενοφάσκια του , είναι να πολεμάνε οι εργάτες σε συνθήκες καπιταλισμού για βελτιώσεις στον μισθό τους κ στο εργασιακό καθεστώς σήμερα, με προοπτική να περάσουν τα μέσα εργασίας στον απόλυτο έλεγχο τους αύριο(κ δεν εννοώ με το παραπάνω μια σοβιετική επανάσταση)

Β)Το θέμα Ολυμπιακής ξεφεύγει από μια υπόθεση των πιλότων ή των εργαζομένων εκεί , είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους κατοίκους της χώρας, γιατί

1)Η εταιρεία αυτή δόθηκε με χρέη από τον Ωνάση στο ελληνικό κράτος(στην ουσία ο Ωνάσης μας χάρισε τα χρέη του). Το ελληνικό δημόσιο με δικούς μας φόρους ξεχρέωσε την εταιρεία, άρα κατά κάποιο τρόπο η εταιρεία ανήκε σ όλους τους έλληνες κ όχι στην διοίκηση το κράτος ή τους εργαζομένους της μόνο

2)Αν αύριο, εμείς , η κοινωνία κατοίκων αυτού του τόπου θελήσουμε να δημιουργήσουμε έναν δικό μας αερομεταφορέα, θα είναι πολύ δύσκολο, μιας κ δε θα προϋπάρχει μια κακοδιοικημένη Ολυμπιακή με τον στόλο της και θα είναι πολύ δύσκολο να την δημιουργήσουμε εκ του μηδενός.

Άρα

Το αν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ή όχι με την πώληση της εταιρείας , όπως καταλαβαίνεται πολύ λίγο ρόλο παίζει.

Το αν για μια ακόμα φόρα επιχειρηματίες υποσχέθηκαν σε εργαζόμενους λαγούς κ πετραχήλια κ αυτοί παραβγαίνουν σε συναγωνισμό βλακείας κ εκθειασμού του ιδιώτη ποσώς ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία.

Οι προδότες εργαζόμενοι , πιλότοι κ συνδικαλιστές σήμερα , ίσως βγουν αύριο προδομένοι. Ίσως η νέα διοίκηση τους πετσοκόψει μισθούς, αρχίσει απολύσεις, δεν πληρώνει υπερωρίες , τότε θα βγουν να ζητήσουν ξανά την αλληλεγγύη της ελληνικής εργατικής τάξης, την οποία σήμερα πουλήσανε , συμφωνώντας στην πώληση της εταιρείας.

Φίλοι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, εσείς που σήμερα κοιτάτε την ελληνική κοινωνία να παίρνει 700ευρω, στην καλύτερη και μας κοροϊδεύεται, αν αύριο μείνετε άστεγοι ή απολυθείτε, μην διανοηθείτε να μας ζητήσετε να ασχοληθούμε με την επάνοδο της χαμένης γκλαμουριάς ή των υποσχέσεων αυτής που εισπράττεται σήμερα..

Για τον κύριο Βγενόπουλο, έχω να πω μόνο συγχαρητήρια ο άνθρωπος επιχειρηματίας είναι και η δουλειά του είναι να αγοράζει φτηνά ή να πουλάει ακριβά. Σίγουρα ήταν μια άκρως επιτυχημένη αγορά η σημερινή , μια αγορά που ίσως να τον καταστήσει στον επιχειρηματία της χρονιάς.

Δεν έχω πρόβλημα με τους πλούσιους που κάνουν την δουλειά τους, αλλά με τους φτωχούς που προκειμένου να τα κονομήσουν παρασέρνουν στον κόλαφο κ άλλους ομοίους τους που δεν φταίνε σε τίποτα και στο τέλος πέφτουν κ οι ίδιοι στον λάκκο που σκάψανε για άλλους.

Σ αυτή τη χώρα μας μάθανε να κατηγορούμε τους πλούσιους για όλα τα άσχημα. Διερωτηθήκαμε ποτέ πως οι πλούσιοι υπάρχουν κ τα κονομάνε επειδή οι φτωχοί είναι χαζοί ή πουλημένοι;

Σήμερα ένιωσα πως κυβέρνηση κ συνδικαλιστές πουλήσανε ένα κομμάτι πλούτου της χώρας. Και ειλικρινά σ αυτό δε βρίσκω κανένα φταίξιμο στον Βγενόπουλο που το αγόρασε.

Υγ-Κκε, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ περιορίστηκαν σε κλαψουρίσματα-τι να πουν άλλωστε; , ποιος τα χώνει σε εργαζόμενους που πουλάνε όνειρα κ οράματα σ αυτή την χώρα;

ΥΓ2-Το ΛΑΟΣ δήλωσε ευτυχισμένο για την πώληση.

ΥΓ3-Την ΝΔ δε την σχολιάζω. Τι να πεις άλλωστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου