9/3/09

Το “Κατηγορώ” των μεταναστών του Αγ. Παντελεήμονα

Στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου άνθρωποι από τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.


Άσκησαν έντονη κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και στην αδιαφορία του Δήμου Αθηναίων, ενώ καταδίκασαν τα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος τους, καθώς και την πρακτική περιοίκων να κατέρχονται σε συγκεντρώσεις και πορείες με αίτημα την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή και την αύξηση της αστυνόμευσης.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων ζήτησαν την άρση των αποκλεισμών για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, την άνευ όρων χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή.

«Ο Άγιος Παντελεήμονας έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από τις δημοτικές αρχές, και για αυτό δεν ευθύνεται κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Οι αποκλεισμοί και η υποβάθμιση τρέφουν και τον κάθε είδους ρατσισμό και την ξενοφοβία» τόνισαν. «Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, και προσπαθούν να καταλογίζουν τα πάντα στους πιο αδύναμους να αντιδράσουν. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά» ανέφερε εκπρόσωπος της αφγανικής κοινότητας.

Για το Δήμο Αθηναίων ανέφεραν ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί άμεσα ένα δίκτυο καθημερινής σίτισης των αστέγων μεταναστών, η ίδρυση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση ο καθαρισμός της πλατείας.

COSMO GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου