18/3/09

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ-ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;


Είχα αναρτήσει την προηγούμενη βδομάδα ένα αρθρο-ανατυπωμένο, με τίτλο
"ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ -ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ".
Άφησα το άρθρο να είναι π΄ρωτο στη σειρά στο μπλογκ μου για τρεις μέρες, για να το διαβάζει κόσμος και να καταθέτει τις προτάσεις του.
Οι προτάσεις που έγιναν ήταν μετά βίας μετρημένες στα δάχτυά του ενός χεριού.
Συμπέρασμα;
Απο τον αριθμό των προτάσεων που έγιναν κρίνω πως για την ώρα συνεχίζουμε όλοι μας να γκρινιάζουμε για ότι δε μας αρέσει αλλά αδυνατούμε να προτείνουμε λύσεις. Συχνά ακούω πως ειναι δουλειά της κυβέρνησης να προτείνει λύσεις και προτάσεις. Αν δεχτώ αυτο το αξίωμα τότε θα πρέπει να δεχτώ και το άλλο που λέει πως "είναι δουλεια της αντιπολίτευσης να γκρινιάζει".
Όμως και στη μια περίπτωση και στην άλλη , μένει ο πολίτης από έξω, ή μάλλον του επιφυλάσεται ένας ρόλος και αυτουνού σε σχέση με την ζωή του , αυτός του άπαθου παρατηρητή.
Επειδή όμως ο σωστός πολίτης δε πρέπει να είναι ούτε απαθής, αλλά ούτε και γκρινιάρης, αλλά σκεπτόμενος και ενεργός για αυτό καλούσα να κάνουμε όλοι προτάσεις.
Πάμε να δούμε λοιπόν τι προτάσεις έγιναν για την καλυτέρευση της ζωής μας.old biker είπε...

Μονο ο δρομος θα δωσει λυσεις , οταν θα ειμαστε ολοι μαζι εκει εξω ,τοτε θα γεννηθουνε οι λυσεις.Αυτο προυποθετει ομως να φτασουμε στο σημειο να μην εχουμε να χασουμε τιποτα ,τωρα ειμαστε ακομα σαν τα ψαρια στο ενυδρειο ,πλησιαζει ο καιρος ομως που θα μας κοψουν και την τροφη.....

* Marlou * είπε...

θες μια λυση στο προβλημα??
αγαπα τους ολους εμεις που δεν εχουμε να δινουμε οτι εχουμε στους αλλους!!
ημαστε ανθρωποι και αν ολοι βλεπουμε ολους ετσι τοτε θα γινουμε δυναμη...
ολα τα αλλα μονο καταστριφες φερνουν

HappyHour είπε.
Ο τρόπος είναι να βγούμε απο το καβούκι μας, να αφήσουμε το άτομο μας στην άκρη και να μετάσχουμε της πολέως. Εξηγούμαι, απλά πράγμτα ότι έκαναν και στην αρχαιότητα συμ-μετοχή στην πόλη. Όχι συντεχνιακώς όμως αλλά ένας ένας ως πρόσωπα και όλοι μαζί σαν εκκλησία-δήμος-κοινότητα. Όποιος έχει διαβάσει Γιανναρά θα καταλάβει.Δεν διαφωνώ με καμιά απο τις παρακάτω προτάσεις. Μια σύνθεση όλων των προτάσεων αυτών μπορεί να μας φέρει σε μια τροχιά καλυτέρευσης της ζωής μας και διεκδίκησης ενός καλύτερου συστήματος ζωής(οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού)
Με δυο λόγια;
Αγαπάμε τους συνανθρώπους μας(κοινωνική αλληλεγγύη), πολιτική συνειδητοποιήση όλων μας και συμμετοχή στα κοινά(πλέον σε κάθε γειτονιά υπάρχει μια λαική συνέλευση) και τέλος ο δρόμος θα ναι αυτός οπου θα ακουστούν οι φωνές και θα διεκδικήσουμε ενα καλύτερο αύριο.
Τι λετε ρε μάγκες;

SAMURAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου