Για ταραχές προειδοποιεί ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, εάν η οικονομία συνεχίσει την πτωτική της πορεία. Ο Μπρεζίνσκι προτείνει τη σύσταση ενός ταμείου εθνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα τροφοδοτήσουν με χρήματα οι πιο ευκατάστατοι πολίτες της χώρας.
«Το 1907, όταν είχαμε τεράστια κρίση στο τραπεζικό σύστημα, όταν οι τράπεζες άρχισαν να καταρρέουν, ξεκίνησαν ταραχές στους δρόμους», πρόσθεσε.
αλλα κ στην Βρετανια φοβουνται μια μεγαλη εξεγερση.....
Για ένα «καλοκαίρι οργής» προετοιμάζεται η αστυνομία στη Βρετανία, καθώς πληθαίνουν οι διαδηλώσεις όσο η οικονομική κρίση εντείνεται. Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή φοβούμενη ότι οι πρόσφατες βίαιες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα, Γαλλία και Ισλανδία θα εξαπλωθούν και στη Βρετανία. Η ανησυχία στρέφεται κυρίως προς τη συνάντηση των G20 στο Λονδίνο τον Απρίλιο.
Ο Hartshorn, ο οποίος ενημερώνεται συχνά για τις πιθανές συνέπειες της αναταραχής των πολιτών, τόνισε ότι το κλίμα σε κάποιες διαδηλώσεις έχει αλλάξει πρόσφατα, καθώς οι ακτιβιστές «επιδιώκουν να βγουν στους δρόμους για να προκαλέσουν δημόσια σύγχυση».
Ο αποκλεισμός δρόμων από τους αγρότες στην Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης των τιμών των αγροτικών προϊόντων, οι διαδηλώσεις εργατών στη Γαλλία για μεγαλύτερη προστασία όσον αφορά στις δουλειές και στους μισθούς τους καθώς και οι διαδηλώσεις στην Ισλανδία, ανησυχούν τη βρετανική αστυνομία.
«Εκεί που παλιότερα θα βλέπαμε συγκεκριμένα γεγονότα και θα λέγαμε ότι ναι, θα μαζευτεί πολύς κόσμος εκεί, θα έχουμε πολλά πανό, αλλά γενικά θα είναι ειρηνικά, τώρα είναι αναγκαίο να σιγουρευτούμε ότι κάποιοι δεν θα εκμεταλλευτούν το γεγονός και θα το μετατρέψουν σε χάος», δήλωσε ο Hartshorn. Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του για τη συνάντηση των G20 στο Λονδίνο και υπογράμμισε ότι: «Νομίζω ότι η συνάντηση των G20 αναφέρεται ήδη σε κάποιες ιστοσελίδες ως αυτό που ονομάζουμε καλοκαίρι της οργής».
Στο μεταξύ, οι διαδηλώσεις εντείνονται και στη Γαλλία προκαλώντας ανησυχία στον Σαρκοζί. Την προηγούμενη βδομάδα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πανεπιστημιακοί βγήκαν στους δρόμους σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και κατάληψη του πανεπιστήμιου της Σορβόνης. Ο Γάλλος πρόεδρος, φοβούμενος ότι θα επαναληφθούν τα γεγονότα του Μάη του 68, προσπαθεί να εξαγοράσει την «ηρεμία στους δρόμους» με ένα πακέτο διάσωσης 2.5 δισ.
ανατυπωση απο
tvxs
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου