3/3/09

Υπό κυβερνητικό έλεγχο εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού στη Βενεζουέλα


Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο ενός εργοστασίου επεξεργασίας ρυζιού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται και την έκρηξη της τιμής των τροφίμων.

Ο στρατός εστάλη στην Πολιτεία Πορτουγκέσα για να καταλάβει το εργοστάσιο της εταιρείας Mary που προμηθεύει το ένα τρίτο του ρυζιού της εγχώριας αγοράς, σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Είναι ένα μέτρο επίβλεψης και ελέγχου επειδή είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε ότι το ρύζι θα φτάνει στους καταναλωτές», δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Βιλμάρ Κάστρο.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ούγκο Τσάβες, είχε προειδοποιήσει από το Σάββατο ότι θα «απαλλοτριώσει» τις περιουσίες των βιομηχάνων γιατί δεν συγκρατούν τις τιμές των βασικών τροφίμων. «Δεν θα τους επιτρέψουμε να κοροϊδεύουν το λαό», είπε ο Τσάβες, η κυβέρνηση του οποίου έχει εθνικοποιήσει την τελευταία δεκαετία πολλούς τομείς, όπως αυτούς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Το σαββατοκύριακο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού ένα εργοστάσιο ρυζιού που ανήκει στον όμιλο Alimentos Polar, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου