12/3/09

Συνθήκες εργασίας τύπου «Μπόλκεσταϊν» καταγγέλλουν εργάτες μετάλλου στη Θεσσαλονίκη



Αποστολή με email

Δουλεύουν στη Θεσσαλονίκη αλλά...πληρώνονται σαν να δούλευαν στη Λευκορωσία. Ο λόγος για 17 Λευκορώσους εργάτες, οι οποίοι εργάζονται σε επένδυση των ΕΛ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη, αλλα, κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πληρώνονται με μισθούς Λευκορωσίας και ασφαλίζονται στη χώρα τους.
Την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο εργασιακό καθεστώς της χώρας, με εφαρμογή «από το παράθυρο» συνθηκών εργασίας παρόμοιων με αυτές που προέβλεπε η οδηγία Μπόλκεσταϊν, εκ μέρους της κυβέρνησης κατάγγειλαν χθες ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου στη Β. Ελλάδα, Δημήτρης Σιαμπάνης.

Ο Ολλανδός επίτροπος Φριτς Μπόλκεσταϊν, είχε πριν λίγα χρόνια προτείνει την ψήφιση οδηγίας από την Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία ο εργαζόμενος ή η εταιρεία που παρέχουν υπηρεσίες σε άλλο κράτος-μέλος δεν θα υπάγονται στη νομοθεσία της χώρας προέλευσης. Η πρόταση του ωστόσο ξεσήλωσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποχρεωθεί σε άτακτη υποχώρηση για την απελευθέρωση των υπηρεσιών στην Ε.Ε.

«Η ανεργία στον κλάδο διαρκώς αυξάνεται, οι διαθεσιμότητες είναι πλέον γεγονός, ενώ σε αρκετές επιχειρήσεις δίδονται υποχρεωτικές άδειες, ή ξεκίνησε εργασία 4 ημερών την εβδομάδα» κατάγγειλε ο Δ. Σιαμπάνης, με αφορμή επένδυση των ΕΛ.ΠΕ. ύψους 210 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλονίκη, για την εκτέλεση της οποίας απασχολούνται και Λευκορώσοι εργάτες.

«Δεν βάζουμε φραγμούς ούτε είμαστε ρατσιστές, αλλά δεν θα ανεχθούμε την εφαρμογή της οδηγίας Μπόλκεσταϊν από το παράθυρο» δήλωσαν οι δυο συνδικαλιστές και αναρωτιούνται με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι Λευκορώσοι εργάτες από τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν άνεργοι έμπειροι τεχνίτες μετάλλου.

«Αυτό για εμάς συνιστά παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και δεν θα το επιτρέψουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας – Θράκης και δήλωσε πως σκοπεύει να αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό.
ανατυπωση απο το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου