30/3/09

Τα προβλήματα της Κλωστοϋφαντουργίας «κατασκηνώνουν» στο ΣύνταγμαΑποστολή με email Προσθήκη στο Facebook

Εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας έχουν – κυριολεκτικά - κατασκηνώσει από τη Δευτέρα το πρωί στην είσοδο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Προερχόμενοι από μέρη της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, οι διαμαρτυρόμενοι αξιώνουν την άμεση υλοποίηση του σχεδίου οικονομικής διάσωσης της επιχείρησης, διαμηνύοντας ότι θα παραμείνουν στο Σύνταγμα, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί από πέντε τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου, προκειμένου για την ενίσχυση της Κλωστοϋφαντουργίας. Απομένει η εκταμίευση ακόμη 16 εκατομμυρίων, καθώς και η καταβολή δεδουλευμένων 4 μηνών. Βασικό αίτημα, άλλωστε, αποτελεί η εύρυθμη επαναλειτουργία των εργοστασίων.Τη Δευτέρα το μεσημέρι, το υπουργείο Οικονομικών φιλοξένησε συνάντηση ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και τη διοίκηση της επιχείρησης, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Οι ελπίδες των εργαζομένων, οι οποίοι αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εγγυήσεις προκειμένου να χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες την εταιρεία, εναποτίθενται πλέον στην αυριανή διαβούλευση των εκπροσώπων των τραπεζών με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου. Μία συνάντηση η οποία θα καθορίσει την περαιτέρω στάση των εργαζομένων.

Σημειωτέον, αύριο το μεσημέρι το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του μεταφέρει τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι.


σχολιο σαμουραι
σ αυτη την συγκεντρωση θα παει κανεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου