19/4/09

Ο baby-σακος της "καλής" μάνας


Κάτι που ξέχασα ν'αναφέρω στον Δεκάλογο του οδηγού είναι για τα μωρά... Το θέμα όμως θέλει ξεχωριστή ενότητα οπότε γι'αυτό γράφω νέο άρθρο.

Αναφέρομαι στις μανάδες με μωράκια που τα κρατάνε στην στοργική τους αγκαλίτσα... Το ξέρουμε ότι αγαπάτε τα μωράκια σας και ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι με το να τα κρατάτε στην αγκαλίτσα σας μέσα στο αμάξι τα προστατεύετε...

ΛΑΘΟΣ

Αυτό που κάνετε είναι να υπογράφετε τη θανατική του καταδίκη σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Έστω ότι μια μητέρα ζυγίζει 60 κιλά και το βρέφος 7 κιλά. Κρατά το μωράκι της στην αγκαλιά της, στο κάθισμα του συνοδηγού και το αυτοκίνητο κινείται με 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Για να μη μιλήσουμε για σύκγρουση με άλλο όχημα, υποθέτουμε ότι το αυτοκίνητο σταματά ακαριαία, δηλαδή επιβραδύνει (με κάποιο μαγικό τρόπο!!) από τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα στην ακινησία σε χρόνο μηδέν.

Τότε η ΟΡΜΗ της μητέρας μαζί με το βρέφος (σύνολο μάζας 67 κιλά, βάρος 657,27 Νewton) είναι :
P = m*v ,
όπου P = ορμή, m = μάζα, v = ταχύτητα
δηλαδή P = 67 kg * 100 km/h ή P = 67 kg * 27.77 m/s
Επομένως P = 1861,11 kg*m/s ή P = 1861,11 N*s

Χέσε ψηλά κι αγνάντευε ε; Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Αυτό το νούμερο σημαίνει πρακτικά ότι, τη στιγμή της ακινητοποίησης, η μάνα ασκεί πάνω στο βρέφος δύναμη 1861,11 Newton (νιούτον) ή με άλλα λόγια δύναμη που ισοδυναμεί σε σχεδόν 3 φορές το βάρος της (μαζί με το βρέφος)!!!!!!!!!!!!!!!!!! (πού να υποθέταμε και σύγκρουση με άλλο όχημα...)

Φαντάζεστε τι γίνεται όταν σε μια σταλιά πλασματάκι ασκείσετε δύναμη 180 κιλών... Θα κάνετε το μωράκι αυτοκόλλητο στο ταμπλό του αυτοκινήτου... και φυσικά η μάνα δε θα πάθει τίποτα αφού θα έχει... baby-σακο...

Γι'αυτό λοιπόν, αν αγαπάτε πραγματικά τα μωράκια σας, να τα βάζετε στο ειδικό καθισματάκι για τα μωρά και να κάθεστε δίπλα τους! Η καλύτερη απόδειξη αγάπης είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΑΣ μέσα στο αυτοκίνητο.

Πηγή: Τα μυαλά στα κάγκελα

2 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σε όλους !!!!!!!!!!!
  Χρόνια καλά.
  Με το μήνυμα μου αυτό σας προσφέρω την αγάπη μου και εύχομαι ποτέ να μην σας εγκαταλείψει η Ελπίδα και η Δύναμη.
  Η ελπίδα σας να σχεδιάζει πάντα και η δύναμη σας να δημιουργεί.
  Καλό Πάσχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή