26/4/09

ΤΟ ΡΕΜΕΤΖΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΤΟ ΡΕΜΕΤΖΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

To 1995 ανοίγει και λειτουργεί το remezzo ως Διαβαλκανικό Κέντρο Νεότητας. Η παραχώρηση έγινε στον Δήμο Καλαμαριάς με την προοπτική να λειτουργήσει για τα επόμενα 20 χρόνια ως τέτοιο.

Τον Δεκέμβριο του 2003 το ΚΈΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ μετατρέπεται σε καφετέρια και παύουν όλες οι δράσεις της νεολαίας εντός του χώρου.

Ακόμα και ο φτηνός καφές που πρόσφερε η καφετέρια του κέντρου νεότητας, από το 2003 ακριβαίνει.

Η άδεια λειτουργίας που έχει το ΡΕΜΕΤΖΟ είναι για κέντρο νεότητας και όχι για ένα ακόμη καφέ στην παραλιακή της Αρετσούς.

Τι σημαίνει κέντρο νεότητας;

Σημαίνει ένας χώρος όπου θα έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο οι νέοι της περιοχής σ αυτόν. Ένας χώρος όπου θα μπορούν να δημιουργούν οι νέοι τις δικές τους εκδηλώσεις, (συναυλίες, παρτυ, μουσικές βραδιές, εργαστήρια ζωγραφικής, φωτογραφίας, μουσικό στούντιο κλπ)

Εν ολίγοις σημαίνει , ένας χώρος όπου δε θα τον διαχειρίζονται κάποιοι άνθρωποι της δημοτικής αρχής με σκοπό το κέρδος μέσω «χτυπημένων τιμών» στον καφέ , εις βάρος της τσέπης των δημοτών.

Θέλουμε ένα ΡΕΜΕΤΖΟ που να ανήκει στην νεολαία , να το διαχειρίζεται η νεολαία και να δημιουργεί κατά πως αυτή νομίζει μέσα σ αυτόν τον χώρο.

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΕΤΖΟ.

Και πιστεύουμε πως αν η νεολαία της Καλαμαριάς το αποφασίσει μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει αυτόν τον χώρο.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου