2/5/09

Η εξέγερση των γουρουνιών

Του Γκαζμέντ Καπλάνι


Σίγουρα όλο αυτό το «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι» που έλεγαν συνέχεια οι εξεγερμένοι του Δεκέμβρη κάπου θα κατέληγε. Τελικά εξεγέρθηκαν τα γουρούνια. Όχι στην Ελλάδα, στην Αμερική. Εκεί γύρω τέλος πάντων. Γιατί είναι γνωστό ότι το Μεξικό αποικία της Αμερικής είναι. Έτσι δικαιώνεται, για άλλη μια φορά, το άλλο γνωστό σύνθημα: «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι». Όλα τα κακά από εκεί έρχονται ή από εκεί γύρω τέλος πάντων. Ίσως όλα αυτά να είναι ένα επιπρόσθετο σημάδι ότι επέρχεται το τέλος του κόσμου.

Όποιος παρακολουθεί Λιακόπουλο, όπως εγώ, το περίμενε να συμβεί. Περιττό να πούμε ότι για την γρίπη των χοίρων φταίνε οι Εβραίοι. Για να ξέρεις κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται καν να βλέπεις Τήλε Άστυ. Η γρίπη των χοίρων είναι ένας τρόπος για να αποσπάσουν οι Εβραίοι την προσοχή μας από τις απάτες στα χρηματιστήρια και από την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου. Θυμάστε εσείς κάποια επιδημία όταν υπήρχε το Τείχος του Βερολίνου; Όταν έπεσε το Τείχος άρχισαν όλα τα κακά, τσουνάμια, πόλεμοι, εμφύλιοι, γενοκτονίες, οικονομική κρίση, η ήττα της εθνικής Ελλάδας από την Αλβανία και τώρα η γρίπη των γουρουνιών.

Τώρα, για να σοβαρολογούμε, πως θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της επιδημίας στην Ελλάδα; Θα κάνουν τρελά νούμερα καταρχήν τα κανάλια. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Το ΛΑΟΣ θα ζητήσει την απέλαση των μεταναστών και την εισαγωγή του σπαρτιατικού τρόπου ζωής στο δημόσιο. Το ΚΚΕ θα ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, για να μην μολυνθούν οι Έλληνες, στρατιωτικοί και άμαχοι. Ο ΣΥΝ θα ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ για όσο διαρκεί η επιδημία. Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την σύγκλιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η Κυβέρνηση θα αποφανθεί ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης. Εν πάση περιπτώσει, για να σοβαρολογούμε.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ζώα που καταπιέζουμε και περιφρονούμε πιο πολύ μας τρομοκρατούν περισσότερο. Τα γουρούνια, οι αγελάδες, οι κότες. Τα ζώα που τρέμουμε, άρα σεβόμαστε, δεν ασχολούνται μαζί μας. Δεν έχω ακούσει ποτέ για γρίπη των λιονταριών, των τίγρεων, των κροκοδείλων, των αετών. Αυτά τα ζώα προφανώς μας περιφρονούν. Ενώ στα άλλα, τα γουρούνια, τις κότες τις αγελάδες, λειτουργεί αυτό που ο Φρόιντ έλεγε «ναρκισσισμός των μικρών διαφορών». Απρίλης λοιπόν. Απρίλης ο σεισμός στην Ιταλία. Απρίλης η γρίπη των χοίρων. Απρίλης η εξέταση της «υπόθεσης Παυλίδη». Απρίλης ένας μαθητής αυτοκτόνησε αφού πυροβόλησε συμμαθητές του. Απρίλης και ψάχνω για σπίτι να νοικιάσω εξηγώντας σε όλους τους ιδιοκτήτες γιατί με λένε Γκαζμέντ και όχι Γιάννη ή Γιώργο. Είχε δίκιο ο Έλιοτ: «Απρίλης, ο πιο ανελέητος μήνας»….

Πηγή: Υπάρχουμε...Συνυπάρχουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου