30/6/09

ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ;...

ΑΠΟ ΤΟ http://eleftheriahtipota.blogspot.com/

Είμαι καπνιστής, τι να κάνουμε;
"Τι να κάνουμε ρε αδερφέ;" θα μου πεις. "Εμείς τίποτα δε θα κάνουμε.
Εσύ πρέπει να κάνεις κάτι".
Πάντως, έχω πάθει ανοσία (ψέματα λέω) με τις μαλακίες που αποφασίζει το Κράτος ερήμην μου. Έτσι κι αλλιώς αυτό δε γίνεται πάντα;

Εκείνο που με ενοχλεί με κάποιους αντικαπνιστές, είναι που έχουν αναθαρρήσει λόγω των μέτρων και δείχνουν μια εκδικητικότητα περίεργη. Το βλέπεις στα μάτια τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι θα έρθει και η σειρά τους…
Σου λέει ο Αντικαπνιστής: "Ρε πούστη, τόσα χρόνια δεν κάπνιζες μες στη μούρη μου; Τώρα θα σου δείξω εγώ".

Εντωμεταξύ οι Επίκτητοι Αντικαπνιστές είναι χειρότεροι από τους Εκ Γενετής Άκαπνους. Είναι να μην πετύχεις Πρώην Καπνιστή στο Διάβα σου. Θα σου κάνει μάθημα για τις βλαβερές συνέπειες του Καπνού, θα σε βγάλει ψυχοπαθολογικά Άρρωστο, θα σε καταρρακώσει. Και στο τέλος θα σου πετάξει το φοβερό επιχείρημα: "Κόφτο και θα δεις τι ωραία που θα ξυπνάς το πρωί. Άκουσε με". Σε άκουσα, αλλά θέλω να ξυπνάω όπως ακριβώς ξυπνάω τώρα… Αν θέλω κάτι άλλο, θα το κάνω.

Εγώ πάντως φίλοι-αντικαπνιστές δε ζήτησα ποτέ να καπνίζουν όλοι, εσείς γιατί τόσο μένος κατά των καπνιστών; Δε θα πάω ποτέ σε σπίτι που δεν καπνίζουν να επιβάλλω τον καπνό μου, ούτε κι εσάς φαντάζομαι θα σας αναγκάσουν να καπνίσετε με το ζόρι αν πάτε σε σπίτι καπνιστών. Να είστε σίγουροι πως ξέρω τι προκαλεί το τσιγάρο. Ξέρω ότι μπορεί να πεθάνω από αυτό. Κάτι έχω ακούσει για καρκίνους και ανακοπές. Βλέπω ότι το νέο μοντελάκι ανθρώπου που θέλουν να περάσουν είναι αυτό του αντικαπνιστή, που ενδιαφέρεται για την υγεία τη δική του και των συνανθρώπων του. Κάντε και τίποτα άλλο για την Υγεία των συνανθρώπων σας, μην περιμένετε το Κράτος. Κάποιοι από εσάς πέσατε στη λούμπα, αλλά πίσω έχει η Κρατική Αχλάδα την ουρά.

Βέβαια στην Ελλάδα – όπως όλα - ήρθαν να το επιβάλλουν με το έτσι θέλω, χωρίς καμία προετοιμασία δηλαδή. Ούτε ενημέρωση υπήρξε, ούτε καμία σοβαρή μακρόχρονη και συνεπής αντικαπνιστική εκστρατεία έγινε. Απολύτως Τίποτα.

Ενδιαφέρονται για την υγεία μας λένε. Καπνιστών και Αντικαπνιστών. Ποιόν δουλεύεις ρε Αβραμόπουλε; Αν ενδιαφέρεσαι για την υγεία μας, απαγόρεψε την πώληση τσιγάρων. Αυτό άλλωστε δεν ισχύει στην Ελλάδα με τις κάθε είδους «Ναρκωτικές»ουσίες; Η νικοτίνη δεν είναι Ναρκωτικό; Ή αν θες, κάνε διαχωρισμό μεταξύ «μαλακών» και «σκληρών» τσιγάρων. Δεν υπάρχουν ελαφριά και βαριά τσιγάρα; Πες λοιπόν, ότι επιτρέπονται τα ελαφριά και απαγορεύονται τα βαριά. Θα χάσει βέβαια το Κράτος τους Φόρους και οι Καπνοβιομηχανίες τις γυναίκες καπνίστριες, αλλά τι να κάνουμε Μίστερ Τίποτα, το ενδιαφέρον κοστίζει.Απαγόρεψε μετά και το αλκοόλ, αν είσαι μάγκας, που κάνει απείρως μεγαλύτερη ζημιά από το χασίσι ας πούμε και μετά τα ξαναλέμε. (Διάβασε και καμιά Επιστημονική Έρευνα βρε ασπρομάλλικο αγόρι…)

Αν πάντως θέλεις να είσαι Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, κάνε μια προσπάθεια να μας βοηθήσεις και στα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη ΝεοΔημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε γίνει πολύ καχύποπτοι και ανασφαλείς υπήκοοι.
Ανησυχούμε που δε θα κατέβει στις εκλογές ο γιος του Ταχυδρόμου.
Στενάζουμε που ο Βουλγαράκης δεν έχει ένα βήμα στα δελτία ειδήσεων να μιλήσει. Λυπόμαστε που η ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνας μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων υπάρχει και θεριεύει.
Φοβόμαστε τον Στρατηγό Άνεμο και την Ταξίαρχο Βροχή, γιατί αυτοί οι δύο είναι που προκαλούν τις φωτιές.
Είναι χοντρή μαλακία που δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Πετραλιά για το Ασφαλιστικό. Κάθε μέρα φτύνω από αηδία τον εαυτό μου στον καθρέφτη που δε θέλει να δουλέψει ως τα 70. Στενοχωριέμαι που τα βγάζω δύσκολα πέρα, αν και ξέρω ότι όλοι εσείς δουλεύετε για το καλό μου. Το ξέρω.
Και έχω και αυταπόδεικτο παράδειγμα. Εγώ κατάλαβα τι έγινε με τα αυτοκίνητα. Δεν είναι πουστιά στη μέση. Για το καλό μας φορολογείτε τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να χτυπήσετε τον Υπερκαταναλωτισμό εκεί που τον πονάει. Σκεφτήκατε: «Κάτσε, να του δώσω του Μαλάκα του Έλληνα την ευκαιρία να το παίξει μούρη αγοράζοντας εύκολα ένα δίλιτρο. Κάτσε να τον βάλω να καταναλώσει Ταχύτητα, Στυλ και Διαφημιστική Ηδονή και όταν έρθει η ώρα τον φορολογώ. Έτσι θα τον τιμωρήσω για τις ψεύτικες ανάγκες του. Εδώ δεν έχεις να φας βρε Μαλάκα, αυτοκίνητο μου ήθελες;. Πάρτα τώρα».

Δεν έχω πρόβλημα με τη συγκεκριμένη απαγόρευση, πρόβλημα έχω με την επιβολή οποιουδήποτε μοντέλου πασάρουν ως μοναδικό. Πρόβλημα έχω με τον περιορισμό της Ελευθερίας μου ετσιθελικά. Ο καθένας ας αφεθεί να κάνει ό,τι θέλει. Όποιος ενδιαφέρεται για την υγεία του έχει επιλέξει την α-καπνία. Εγώ σαν καπνιστής έχω επιλέξει τον καπνό. Οι καπνιστές έχουν αρχίσει να φαίνονται ψυχολογικά προβληματικοί, σχεδόν πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιον καλό ψυχαναλυτή για να ανακαλύψουν τις αιτίες του προβλήματος. Όλοι οι καπνίζοντες είμαστε για τα ψυχιατρεία δηλαδή, ενώ οι μη καπνίζοντες είναι υγιέστατοι ψυχολογικά και σωματικά.
Ως υγιείς οι άκαπνοι / αντικαπνιστές, ας συγχωρήσουν και εμάς τους άρρωστους, δε φταίμε, έχουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, είμαστε άρρωστοι σωματικά και ψυχικά. Τα πνευμόνια σαπίζουν, η καρδιά προδίδει, είμαστε εν δυνάμει πεθαμένοι. Μη μας τιμωρείτε κι εσείς, αφήστε το Κράτος να κάνει τη δουλειά του. Έχει μεγάλη πείρα σε τιμωρίες και πρόστιμα. Μην πάρετε τηλέφωνο να μας καταδώσετε όταν μας δείτε να… Μη μας λέτε τι πρέπει να κάνουμε για την υγεία μας. Αν δεν σας ενοχλούμε, αφήστε μας να ζήσουμε και να πεθάνουμε όπως θέλουμε. Και μην υποστηρίζετε έτσι άκριτα ό,τι λέει το Κράτος, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και η σειρά σας. Δεν είστε καπνιστές, αλλά σίγουρα έχετε κάποιο άλλο πάθος. Μπορεί να είστε χαρτοπαίκτες, αυνανιστές, πότες, γκατζετάκηδες, βιβλιοφάγοι, σιντομανείς ή ο,τιδήποτε άλλο. Έχετε κάποια αμφιβολία ότι το κράτος αν θέλει μπορεί να θεωρήσει οποιοδήποτε θέλω μας άρρωστο και ανθυγιεινό;

Μην υποστηρίζετε ένα Κράτος Μπουρδέλο που δρα Αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, οι μισοί από εμάς τους Καπνιστές δε θα καπνίζαμε πλέον. Θα είχαμε πειστεί για τις άσχημες συνέπειες του Πάθους μας.
Δείτε τη Συνολική Προσωπικότητα του Κράτους σας, μη σας Κοροϊδεύουν σα μαθητούδια.Εμείς έτσι κι αλλιώς θα τη βρούμε την άκρη.
Για εσάς το λέω…

1 σχόλιο:

  1. Ετσι, σε λίγο θα το γράφουμε στο βιογραφικό μας. Καπνιστής ή αντικαπνιστής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή