11/6/09

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: "ΑΔΩΝΙΣ ΠΑΓΚΑΛ(Α)ΟΣ"...


Αυτοί οι δύο τελικά πρέπει με ένα μεταφυσικό τρόπο να είναι αδέλφια. Βρε όλο και περισσότερο να συμφωνούν τώρα τελευταία. Ειδικά ο Γεωργιάδης, συχνά πυκνά επικαλείται τον Πάγκαλο για να υποστηρίξει τις απόψεις του. Μάλιστα ο Πάγκαλος δίνει στον Άδωνι τη δυνατότητα να δικαιολογεί το φασισμό του κάτω από την ομπρέλλα του Παγκάλιου Προοδευτισμού. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Γίνεται πολύ εύκολα.Είναι η μέθοδος της απλής Λογικής. Αφού αυτά που λέω εγώ τα λέει και ο Πάγκαλος και αφού ο Πάγκαλος είναι Προοδευτικός, άρα και εγώ ο Άδωνις είμαι Προοδευτικός.
Βέβαια μπορείς να το πάρεις και αντίστροφα και να συμπεράνεις, λογικά πάλι, ότι ο Πάγκαλος είναι Φασίστας.

Είναι η ίδια λογική που διέπει και τα συμπεράσματα περί Αναρχικής Ιδεολογίας: Αφού κάποιοι Αναρχικοί (Πραγματικοί ή όχι, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή) καίνε και σπάνε, τότε όλοι οι Αναρχικοί καίνε και σπάνε.

Μπορώ κι εγώ λοιπόν να υποστηρίξω άνετα, ότι αφού ΜεγαλοΠασοκτζηδες και ΜεγαλοΝεοδημοκρατες κλέβουν και κουκουλώνουν, τότε και όλοι οι ΜικροΝεοδημοκράτες και ΜικροΠασοκτζήδες κάνουν το ίδιο. Ποιός μπορεί να με αμφισβητήσει και με τι επιχειρήματα; Μιλάω για επιχειρήματα, όχι για κραυγές.
Επανέρχομαι στο θέμα μου αναφέροντας τα εξής: όταν ο Πάγκαλος μίλαγε πριν λίγο καιρό για το Άσυλο και τους καταληψίες του, χαρακτηρίζοντάς τους ως "αλητήριους", "ψευτοπροοδευτικούς" και άλλα πολλά, έσπευδε ο Μπουμπούκος να συμφωνήσει και να υπερθεματίσει.

Η δεύτερη φορά ήταν η συμφωνία τους το βράδυ των εκλογών από ό.τι κατάλαβα, πάνω σε ένα απόσπασμα από τον ¨Επιτάφιο" του Περικλή, που αναφέρει ότι εμείς οι Αθηναίοι θεωρούμε τον πολίτη που δεν δείχνει ενδιαφέρον για την πολιτική ζωή όχι φιλήσυχο αλλά άχρηστο. Ο Πάγκαλος με λίγα λόγια χαρακτήρισε τους "πολίτες" που απείχαν, άχρηστους. Ενώ οι υπόλοιποι πολίτες (φεύγουν τα εισαγωγικά) που συμμετείχαν είναι οι χρήσιμοι, οι ΚΑΘΑΡΟΙ πολίτες κατά τη γνώμη του. Μάλιστα ζήτησε από τους άχρηστους πολίτες να μην τολμήσουν στις επόμενες εκλογές να τον Ψηφίσουν (Μην ανησυχείς Θεόδωρε, δε θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς).

Για να μη τα πολυλογώ, έσπευσε πάλι ο Μπουμπούκος να συμφωνήσει με τους χαρακτηρισμούς του και ως ΕλληνοΑρχαιοΓνώστης υπερθεμάτισε. Ο Γεωργιάδης δηλαδή μας συμβουλεύει πώς πρέπει να είναι η Δημοκρατία μας, πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε εμείς οι πολίτες, για ποιούς λόγους πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές.
Αυτό που ξέχασαν βέβαια να μας πουν και οι δύο είναι οτι ο Περικλής δεν είχε στο νου του τη Δημοκρατία που επικρατεί σήμερα, αλλά τη Δημοκρατία που τελικά εγκαθίδρυσε ο ίδιος, την άμεση Δημοκρατία, όπου οι πολίτες τιμούσαν το ρόλο τους, οι Δημόσιοι άνδρες δεν κέρδιζαν χρήματα από την ΠαραΠολιτική, η λέξη "πολίτης" ήταν συνώνυμο της λέξης "συμμετοχή", που δεν υπήρχαν Επαγγελματίες Πολιτικοί, αλλά ενεργοί πολίτες.

Και από ό,τι θυμάμαι, οι Αρχαίες Δημοκρατίες άρχισαν να φθίνουν από κάτι Δημοκράτες-Δημαγωγούς σαν τους Πάγκαλο και Γεωργιάδη...

ΣΕΙΣΜΟΣ-ΣΕΙΣΜΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛ(Α)ΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου