22/9/09

Τρομοκρατία: ο μπαμπούλας του 21ου αιώνα (κείμενο της ASI και άλλων οργανώσεων)

Τρομοκρατία: ο μπαμπούλας του 21ου αιώνα (κείμενο της ASI και άλλων οργανώσεων) 
από Δημόσια ανακοίνωση αναρχικών 12:01μμ, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009
θεματικές: Κρατική καταστολή - Κοινωνικός έλεγχος \ Βαλκάνια

Δημόσια ανακοίνωση αναρχικών και αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και ομάδων από τη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, υπογεγραμμένη από διάφορες οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η ASI.
Τρομοκρατία: ο μπαμπούλας του 21ου αιώνα Δημόσια ανακοίνωση αναρχικών και αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και ομάδων από τη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας
Τα γεγονότα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 έφεραν μια νέα εποχή, γεμάτη κρατική καταστολή παγκοσμίως. Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις επιθέσεις της Αλ Κάϊντα, οι ΗΠΑ έχουν επιδοθεί στη μεγαλύτερη αντεκδίκηση εναντίων όλων όσων βρίσκονται έστω και στιγμιαία σε αντίθετες πολιτικές θέσεις από τους θιασώτες της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής δημοκρατίας. Η άρχουσα τάξη για να προωθήσει τα συμφέροντά της, όχι μόνο στις ΗΠΑ μα και σε άλλα κράτη επίσης, τελικά έχει τώρα την ευκαιρία να βάλει όλους τους εχθρούς της στο ίδιο τσουβάλι και να τους σκοτώσει με τη μία. Η ερμηνεία της λέξης τρομοκρατία τώρα λαθεμένα μεγαλώνει για να συμπεριλάβει δράσεις διάφορων αναρχικών και αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και ομάδων σε όλο το κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο εμείς, που βλέπετε τα ονόματά μας παρακάτω, υψώνουμε τις φωνές μας εναντίων όλων των καλεσμάτων για πογκρόμ που δίνουν οι παγκόσμιοι «αρχηγοί» και η «δικιά μας», τοπική, μπουρζουαζία που κοιτάει να βρει τον ευκολότερο τρόπο να ικανοποιήσει τα αφεντικά της μαφίας τους στο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Πρώτα απ’ όλα είναι αναγκαίο να πούμε τί σημαίνει τρομοκρατία, μια λέξη που τώρα χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα χωρίς να τα ξεχωρίζει, πχ για να περιγράψει τις δράσεις τρομοκρατικών οργανώσεων με αναφορά στο Ισλάμ, τους κρατικοκομμουνιστές (state communists) στην Ελλάδα και την Ιταλία, και επίσης μέλη αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων ελευθεριακών οργανώσεων και ομάδων· Παρόλο τις μεγάλες διαφορές αυτών των ομάδων και των εντελώς αντίθετων ιδεολογιών τους.
Ο μοναδικός πραγματικός ορισμός της τρομοκρατίας είναι η επίθεση εναντίων στόχων απλών πολιτών (civilian targets).Όλες οι επιθέσεις που με προσοχή στοχεύουν εναντίων των δομών της εξουσίας, των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και κάθε άλλης ιεραρχικής και εξουσιαστικής δομής στη κοινωνία, με τη προϋπόθεση ότι υπάρχει μεγάλη [λαϊκή] υποστήριξη, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως δικαιολογημένη αντιφασιστική αντίσταση. Σκεπτόμενοι το τρόπο «μεταχείρισης» μερικών πρόσφατα συλληφθέντων υπόπτων για συνεργασία με μια κρατικοκομμουνιστική οργάνωση αντάρτικου πόλης (τη 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα), μπορούμε να καταλάβουμε το γενικό κανόνα όλων των ποινικών ερευνών – όλα τα μέλη μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης είναι από πριν (a priori) καταδικασμένα σε ισόβια, η οποία δίνεται με μια διεργασία «Καφκαϊκή» (kafkian). Αυτή και άλλες παρόμοιες διεργασίες απλά επιβεβαιώνουν την υποψία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τα κράτη-δορυφόρους της, κατά το πρότυπο των ΗΠΑ, γίνεται τώρα ένα υπερ-κράτος όπου όλες οι αριστερές οργανώσεις που βρίσκονται έξω από ένα αυστηρά προσδιορισμένο επιτρεπτό πλαίσιο γίνονται θύματα κτηνώδους καταστολής. Σχετικά με αυτό, είδαμε το τελευταίο ψυχωτικό εμετό της Ολλανδικής Βουλής που ανακύρηξε τις αναρχικές καταλήψεις ως «φωλιές τρομοκρατών».

Βόμβες μέσα σε γράμματα που στέλνονται σε γραφειοκράτες της ΕΕ από «αναρχικές» οργανώσεις-φαντάσματα από την Ιταλία (η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία FAI) είναι άλλο ένα σχέδιο στη μεγάλη σειρά κατασκευασμένων από την αστυνομία υποθέσεων που στόχο έχουν τη πλήρη ποινικοποίηση του κινήματός μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως καμιά ομάδα αναρχικών – που ασχολείται με αυτό το τρόπο δράσης – δεν θα έκανε κακό στο υπόλοιπο κίνημα διαλέγοντας ένα όνομα που είναι τόσο παρόμοιο με τη γνωστή και επίσημη Ιταλική Αναρχική Ομοσπονδία (FAI). Επίσης, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως οι αναρχικοί δεν φτιάχνουν βόμβες που δε σκάνε.


Είναι αναγκαίο να κλείσουμε αυτά τα στόματα για πάντα – στόματα που μπορούν μόνο να λένε ψέμματα. Στόματα που βρίσκουν εξηγήσεις για κάθε βίαιη καταστολή, ακόμα και τις πιο κτηνώδεις, εναντίων της ελευθερίας των ατόμων και της κοινωνίας, καταστολή που προέρχεται από το Κράτος και το καπιταλιστικό σύστημα. Θα είναι δύσκολο να κλείσουμε αυτά τα στόματα – γιατί είναι η πλατφόρμα όλου του κόσμου της μπουρζουαζίας. Μόνο η δυναμική και, δυστυχώς, βίαιη δράση από μεγάλες μάζες εργατών μπορούν να κάνουν αυτά τα στόματα που φέρνουν δυστυχία και πόνο να πάψουν, και να έρθει έτσι μια νέα κοινωνία – ένας κόσμος ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης – η Αναρχία.
Μόνο μια παγκόσμια επανάσταση, που θα γίνει με αναρχικές αρχές, μπορεί να σιγουρέψει πως η τρομοκρατία θα βρει το μέρος που της αξίζει στην ανθρώπινη κοινωνία – στο σκουπιδότοπο των εξουσιαστικών ιδεών.


16 Ιανουαρίου 2004, μεταφράστηκε το 2009 με βάση τη δημοσίευση της ASI: http://www.inicijativa.org/tiki/tiki-index.php?page=Terrorism%3A+the+bogyman+of+XXI+centuryΥπογράφεται από:

Αναρχοφεμινιστική Δράση (Κροατία) Anarcho-feminist action 
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ASI (Σερβία) Anarcho-syndicalist initiative (Serbia)
Αντιφασιστική Δράση (Σλοβενία) Anti-fascist action (Ljubljana - Slovenia)
Αντιφασιστική Δράση (Κροατία) Anti-fascist action (Zagreb - Croatia)
Αναρχική Κολεκτίβα Σλόμποντα Κραχίνα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) Anarchist collective "Slobodna Krajina" (Banjaluka - Bosnia and Herzegovina)
Ομοσπονδία Διεθνιστών Αναρχικών (Σερβία) Federation of internationalist anarchists (Serbia)
Αναρχική Πρωτοβουλία Ριχέκα (Κροατία) Rijeka anarchist initiative (Rijeka - Croatia)
Ομοσπονδία Κοινωνικών Αναρχικών (Σλοβενία) Social-anarchist federation (Slovenia)
Κολεκτίβα Υπόγειου Πολέμου (Σερβία) Subwar collective
Αναρχικό Μέτωπο Ζαντάρ (Κροατία) Zadar anarchist front (Zadar – Croatia)

Τρομοκρατία: ο μπαμπούλας του 21ου αιώνα (κείμενο της ASI και άλλων οργανώσεων)

SAMURAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου