10/9/09

Στυγερή δολοφονία από εύπορο Έλληνα του εξωτερικού!

Αν και είναι οδυνηρό να χάνει κανείς βίαια τη ζωή του και μάλιστα χωρίς λόγο , θεωρώ τρομερά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Θάνος Παπαλέξης , ένας 37χρονος Έλληνας του εξωτερικού από εύπορη οικογένεια , εξομολογήθηκε ότι "έβγαλε από τη μέση" έναν άνθρωπο ο οποίος του στεκόταν εμπόδιο σε μια γυναίκα , την Rebecca DeFalco , μια πορνοστάρ ενώ βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Συγκεκριμένα λοιπόν , ο 37χρονος (εν έτει 2000) ήθελε να περάσει στην κατοχή του ένα κτήριο αξίας 2 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών(£) ώστε να το μεταπουλήσει για να σώσει την εταιρεία του.Σε αυτό του το σχέδιο ο Χαράλαμπος Χριστοδουλίδης , ο 55χρονος επιστάτης της πολυκατοικίας , στάθηκε εμπόδιο στην απόκτηση του κτηρίου μιας και δεν εγκατέλειπε το διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε.Ακούστηκε λοιπόν πως για να τελειώνει με αυτό το ζήτημα και να σώσει την προβληματική επιχείρησή του πως διέταξε 2 μπράβους του να "καθαρίσουν" τον επιστάτη.

Ο Χαράλαμπος Χριστοδουλίδης , αφού αρνήθηκε να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα του Βόρειου Λονδίνου βρέθηκε βασανισμένος και στραγγαλισμένος δεμένος σε μια καρέκλα το Μάρτιο του 2000.
Οι έρευνες του φόνου αναστάλθηκαν από την έλλειψη στοιχείων.Αργότερα όμως , ενώ η υπόθεση επανεξεταζόταν , η μαρτυρία της ιερόδουλης έφερε στο προσκήνιο πάλι τον Θάνο Παπαλέξη.Εκείνος την βραδιά που περάσανε μαζί της περιέγραφε γλαφυρά το πώς σκότωσε τον 55χρονο επιστάτη.Αφού λοιπόν της εκμυστηρεύτηκε την στυγερή για ιδιοτελή σκοπό δολοφονία εκείνη πήγε και τον κατέδωσε στις αμερικανικές Αρχές κι εκείνες με τη σειρά τους ειδοποίησαν τις Αρχές της Αγγλίας.

Προσωπικά , μου προκάλεσε εντύπωση που ανακαλύφθηκαν στο χώρο του εγκλήματος πριν από ένα χρόνο(!!!) μια γόπα τσιγάρου με το DNA του Θάνου Παπαλέξη όπως και των μπράβων του καθώς και τα δακτυλικά του αποτυπώματα στην ταινία με την οποία ήταν δεμένα τα πόδια του θύματος.

Επιπλέον εκτός από τις κατηγορίες που του απαγγέλλονται για την δολοφονία έχει να αντιμετωπίσει και χρέη που το ύψος τους ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια λίρες £ μιας και ο τρόπος ζωής του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν εξαιρετικά πλούσιος.Για να ακριβολογούμε , ντυνόταν με τα πιο ακριβά κοστούμια (Savile Row για τους πιο ενημερωμένους στη μόδα) κυκλοφορούσε με αμαξάκι Bentley και στο γραφείο του είχε τοποθετήσει θρόνους αντί για καρέκλες...Παρευρισκόταν σε όλα τα πάρτυ της αμερικανικής αφρόκρεμας και τον προηγούμενο χρόνο είχε διοργανώσει στην έπαυλή του μια εσπερίδα για την οργάνωση χρημάτων προς τιμήν της Hillary Clinton.

Η έκδοση της σύλληψής του τον βρήκε στο Palm Beach της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ τα οικονομικά του ήταν ασταθή μιας και χρωστούσε σε πιστωτές 2 εκατομμύρια $ καθώς και 3 εκατομμύρια $ οπού ανέρχονταν τα απλήρωτα νοίκια της έπαυλής του.

Στη δίκη λοιπόν , για καλή του τύχη κι επειδή προφανώς θα έχει καλούς δικηγόρους χαρακτηρίστηκε ως κλασσικό παράδειγμα ψυχασθενή που χάνει εύκολα τον έλεγχο και πως βρίσκει ευχαρίστηση σε ειδεχθή εγκλήματα , βίαια ξεσπάσματα και σεξουαλικές διαστροφές μιας και οργάνωνε όργια στην έπαυλή του και αρκούταν στον πληρωμένο έρωτα.

Οι δικαστικές αρχές της Αγγλίας , δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν και να απαγγείλλουν κατηγορίες στους 2 μπράβους λαθρομετανάστες οι οποίοι αρχικά κατηγορούνταν για δολοφονία και περιμένουν να επαναληφθεί η δίκη τους (πιθανόν να κατηγορηθούν για συνεργεία σε ανθρωποκτονία εκ προμελέτης).Ο Θάνος Παπαλέξης θα δικαστεί ξανά μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν είναι τρομερά ενδιαφέρον?

Προσωπικά με λυπεί να μην αναφέρονται ονόματα διάσημων για ατοπήματα και για εγκλήματα που διαπράττουν.Είδα κάπου αλλού λοιπόν να μην αναφέρονται ονομαστικά στον Έλληνα γόνο πλούσιας οικογένειας.Η πηγή μου είναι η εφημερίδα Times του Λονδίνου και το βρίσκω χαζό να διαφυλάττουν την τιμή ενός ανθρώπου που σκότωσε για το χρήμα.Η σωστή πληροφόρηση γίνεται μονάχα όταν ξέρεις ονόματα και καταστάσεις γιατί τότε ενεργοποιείται η κριτική σου σκέψη.

ΠΗΓΗ:http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article6824685.ece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου