28/2/09

Το παρακράτος διαμορφώνει την κοινωνία του τρόμου.

Το βράδυ της 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης μας. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο.

Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου.

Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, είναι μάλλον περιττό να δηλώσουμε ότι το παρακράτος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει
πηγη Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων τ
ων Μεταναστών


σχόλιο: Εδώ και δύο μήνες εμφανιζεται μια προσπάθεια του παρακράτους της χούντας, των φασιστών αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης (βλέπε ''δόγμα'' Μαρκογιαννάκη) να καταστείλει το πνεύμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη με κάθε τρόπο.

Είδαμε ''επαναστατικές''(;) οργανώσεις να ξεπροβάλλουν από το πουθενά και να πυροβολούν μπάτσους, τρομοκρατικές οργανώσεις να απειλούν δημοσιογράφους και άλλες αθλιότητες που δεν έχουν καμμία μα καμμία σχέση με την εξέγερση του Δεκέμβρη, τους στόχους της και το πνεύμα της.

Το παρακράτος προσπαθεί να επιβάλλει το καθεστώς του τρόμου στους πολίτες ώστε να κάτσουν στα σπιτάκια τους και να μην αντιδρούν. Άλλωστε το έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας." Οι διαδηλωσεις δεν είναι ζήτημα ελευθερίας....''. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;;;;

ΝΑΙ. Ο αγώνας συνεχίζεται... 6/12/2008 ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου