27/3/09

Οι μέρες της Αφθονίας σας είναι μετρημένες (2004)

Νεανική κοινωνικοπολιτική ταινία γερμανικής παραγωγής. Η υπόθεση αφορά 3 νεαρούς αντικαπιταλιστές ακτιβιστές με έναν ιδιόμορφο μη-βίαιο τρόπο δράσης: Να παραβιάζουν βίλες πλούσιων και να ανακατεύουν τα έπιπλα και όλα τα υπάρχοντα στο σπίτι, μετατρέποντάς τα σε αχούρια και αφήνοντας ένα σημείωμα που γραφει «Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες, Οι Εκπαιδευτές» προκαλώντας απλώς ψυχολογική αναστάτωση στους ιδιοκτήτες. Όταν αποφασίζουν να χτυπήσουν την βίλα ενός πλούσιου που έχει επιβαρύνει άδικα με τεράστιο χρέος την κοπέλα της παρέας, κάποιες λάθος κινήσεις τους τους αναγκάζουν να διαπράξουν απαγωγή του ιδιοκτήτη και μεταφορά του σε καταφύγιο ανάγκης ψηλά στα βουνά. Εκεί αναπτύσσονται πολύ ενδιαφέρουσες, συζητήσεις περί χάσματος πλούσιων και φτωχών, καταναλωτισμού, επανάστασης και ιδεολογίας, αλλά και σχέσεις μεταξύ τους, σε πολύ ανθρώπινη βάση, οι νέοι βοηθιούνται να ξεπεράσουν κάποιες εμμονές τους και προσωπικές αντιζηλίες, ο δε απαχθείς περνάει μια διαφορετική ζωή και εμπειρία που τον κάνει να βλέπει με άλλο μάτι τη ζωή. Όμως στο πολύσημο τέλος της ταινίας (οι περισσότερες εκδόσεις δεν το περιλαμβάνουν ολόκληρο, λείπει η τελική σκηνή που ανατρέπει πολλά και δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα) διαπιστώνουμε πως κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν καθόλου.

Δείτε το ορίτζιναλ τέλος της ταινίας που αναφέρεται σε μια ιδέα που είχαν για σαμποτάζ. Διαβάστε και τα σχόλια κάτω από το βίντεο για περισσότερη κατατόπιση.

Διαβάστε περισσότερα στο wikipedia και στο Internet Movie Database

Δείτε trailer στο youtube

Ακούστε το τραγούδι της ταινίας με σκηνές από την ταινία: Halleluyah του Jeff Buckley

1 σχόλιο:

  1. Και γαμώ τις ταινίες, τα παιδιά εχουν επιλέξει ένα μη βίαιο τρόπο δράσης όσον αφορά αυτό που κάνουν χωρίς να απορρίπτουν τη βία(εξαρτάται πως την ορίζει και ο καθένας) σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα παιδιά σύμφωνα με τα περισσότερα που θυμάμαι πιστεύουν σε μια αναρχική ιδέα.. Ανεξάρτητα απο ιδεολογίες όμως είναι πολύ καλή ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή