27/3/09

Αθώος ο Κώστας Πλεύρης...

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο δικηγόρος κ. Κώστας Πλεύρης. Ο δικηγόρος δικάστηκε για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου με αφορμή τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Εβραίοι - Ολη η αλήθεια». Η αθωωτική ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι οποίοι ήταν προφανώς θιασώτες της θεωρίας που αναπτύσσει στο βιβλίο του ο κ. Πλεύρης. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον δικηγόρο για το αδίκημα της προτροπής σε ρατσιστική βία και κατά πλειοψηφία (4-1) αθώο για το αδίκημα της προσβολής σε βάρος των Εβραίων. Πρωτοδικώς ο κ. Πλεύρης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή.

Απογοήτευση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου από την αθώωση Κ. Πλεύρη

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με ανακοίνωσή του εκφράζει «την έντονη απογοήτευση και την απορία του» για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αθώος ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, ο οποίος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, εξαιτίας των όσων αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Εβραίοι. Όλη η αλήθεια».

«Η απόφαση αυτή προκαλεί λύπη, ανησυχία και προβληματισμό στους πολίτες μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας όταν ατιμώρητα ένας δεδηλωμένος υμνητής του Ναζισμού και του ρατσισμού, όχι μόνον παραποιεί ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα αλλά -πολύ περισσότερο- προκαλεί με τα γραφόμενά του μίσος και προτρέπει σε διακρίσεις και βία σε βάρος πολιτών της Ελλάδας και της Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Οι Έλληνες Εβραίοι συνεχίζουν να συμπαρατάσσονται με όλες τις δυνάμεις του ανθρωπισμού και του πολιτισμού στον διαρκή αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, στο φασισμό και τον ναζισμό, στα πλαίσια των αρχών της ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας».

-->Βέβαια για μένα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν κάτι κακό για μένα(απόψεις Πλεύρη) καταδικαστεί απο κάποιο άλλο κακό(Κράτος, το οποίο προωθεί διαχωρισμούς, ρατσισμό και γενικά εθνικά και τοπικιστικά κριτήρια διαχωρισμού των ανθρώπων).. Αλλά τι διάολο άνθρωποι ήξεραν τι έλεγε το βιβλίο και ομόφωνα του έδωσαν άφεση; Όλοι είμαστε το ίδιο, δεν τίθεται θέμα κατώτερου και ανώτερου. Ας δίνουμε το παρον και ας συμμετέχουμε σε αντιρατσιστικά- αντιφασιστικά γεγονότα ώστε να δείξουμε οτι ενδιαφερόμαστε. Αλλά για τον Αλέξη βγαίνουμε έξω. Για το Μπαγκλαντεσιανό όμως ήμασταν 200 άτομα όταν έγινε πορεία. Υπάρχει μια τάση να θεωρείται φυσικό να σκοτώνονται ξένοι και θα έπρεπε να το καταστήσουμε αφύσικο. Να δείξουμε πως οι ρατσιστικοί διαχωρισμοί δεν έχουν καμιά βάση εκτός του μίσους. Να δείξουμε τη δύναμη μας στους φασίστες σαν τον Πλεύρη. Οι ξένοι έχουν αισθήματα, μαλλιά, 2 χέρια, 2 πόδια, μυαλό, ίσως παιδιά, ίσως Harley, ίσως ηλεκτρική σκούπα! ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΑΤΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ (δεν ξέρω αν το τελευταίο αντιτίθεται σε κάποια δεοντολογία του Blog ή προσβάλλει κάποιον αλλά έτσι νιώθω τώρα και δεν υπόκειμαι σε καθοδηγητικές ή παραταξιακές λογικές, απλά σέβομαι τους άλλους και ζητώ να με σέβονται και αυτοί..)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου