27/3/09

Προκαταρκτική εξέταση για τα υπό κατάληψη πανεπιστημιακά κτίρια

Έχει ανατεθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργίου στην διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Η διενέργεια της προκαταρκτικής έχει ανατεθεί στη διεύθυνση Ασφαλείας. Της κίνησης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, πάντως, είχε προηγηθεί -προ ημερών- ανάλογη ενέργεια εκ μέρους του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά.

Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς όλους τους εισαγγελείς πρωτοδικών της χώρας. Αντικείμενο της έρευνας, κατά την εντολή του κ. Σανιδά, είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη, εάν ναι από πότε, καθώς και ποιοι είναι οι καταληψίες. Μάλιστα, στην παραγγελία γίνεται ειδική αναφορά στα κτήρια σχολών των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Επιπλέον, στην έγγραφη παραγγελία του ο κ. Σανιδάς ζήτησε να διερευνηθεί για ποιο λόγο τα αρμόδια όργανα του Δημοσίου, είτε των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου δεν έχουν μεριμνήσει για την αποβολή των καταληψιών από τα συγκεκριμένα ακίνητα. Ζητά, επίσης, να γνωστοποιηθεί εάν, πέραν της κατάληψης, που συνιστά παράνομη πράξη και ζημιώνει το Δημόσιο, διαπράττονται κι άλλες έκνομες δραστηριότητες, για παράδειγμα όπως διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή ή κατασκευή όπλων κ.ά.

Ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επέστησε την προσοχή στους υπεύθυνους διαχειριστές των υπό κατάληψη ακινήτων για τις ενδεχόμενες δικές τους ποινικές ευθύνες σε περίπτωση, που δε λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποβολή των καταληψιών.(απο Καθημερινή)


-->Κάτω τα χέρια απο τις καταλήψεις, τους λίγους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ χώρους που υπάρχουν.

SQUATTING EVERYWHERE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου