23/3/09

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το μεσημέρι επικράτησε ένταση μέσα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, μετά την άρνηση των Αρχών να επιτρέψουν σε αντιπροσωπεία διαδηλωτών να επισκεφτεί τις κρατούμενες. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις φυλακές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο της Κ. Γκουλιώνη.

Οι κρατούμενες ζητούσαν βοήθεια, καθώς νωρίτερα ξέσπασε φωτιά εντός των φυλακών και οι κοπέλες ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τον καπνό. Οι κρατούμενες κατήγγειλαν στον Ρ/Σ στο Κόκκινο ότι τα ΜΑΤ είναι έτοιμα να μπουν στις φυλακές. Όχημα της πυροσβεστικής έσπευσε στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έσβησε.

Η πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων ανέφερε ότι οι κοπέλες φώναζαν συνθήματα και αρνούνταν ακόμη να μπουν στα κελιά τους. Το αίτημά τους ήταν να δεχτεί η φυλακή αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δένδια με το βουλευτή Π. Κοροβέση, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα να επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τις φυλακές της Θήβας. Υποστήριξε ότι η Πρωτοβουλία έπρεπε να τον έχει ενημερώσει από την Παρασκευή και δήλωσε ότι «δεν δέχεται απειλές», όπως αναφέρθηκε στο Ρ/Σ στο Κόκκινο. Στις φυλακές της Θήβας μετέβει ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο γ.γ. δέχτηκε τριμελή αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Τα δύο μέρη διαπραγματεύτηκαν το ζήτημα της κατάργησης του κολπικού ελέγχου, το οποίο, νωρίτερα, αποτέλεσε και το αντικείμενο συνομιλιών του γ.γ. με τις κρατούμενες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, ένταση επικρατεί και στον Κορυδαλλό, όπου 200 περίπου κρατούμενοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην εξέγερση στις φυλακές της Θήβας.Μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων και πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τις γυναικείες φυλακές Θηβών με σκοπό να επισκεφτούν τις κρατούμενες. Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία τους, την ίδια ώρα που οι κρατούμενες εντός των φυλακών πραγματοποιούσαν στάση και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου