25/3/09

Ποιοί είναι οι πραγματικοί άρρωστοι;


«Θεραπεία» με Armani και ουίσκι!

Εισέπρατταν από το κράτος χιλιάδες ευρώ για να βοηθούν τους ψυχικά ασθενείς συνανθρώπους μας και τα κατασπαταλούσαν σε πανάκριβα επώνυμα κουστούμια, σε σουίτες ξενοδοχείων, σε κούτες ουίσκι και λικέρ και σε εκλεκτά εδέσματα όπως προσούτο και καπνιστός σολωμός. Το σκάνδαλο που φέρνει στο φως η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αφορά τουλάχιστον 10 οικοτροφεία και ξενώνες στη Βόρεια Ελλάδα και αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα των επιθεωρητών Υγείας.

Οι ελεγκτές έμειναν άφωνοι όταν εντόπισαν σε οικοτροφείο τιμολόγια αγοράς επώνυμων ρούχων ARMANI και BOSS μεγάλης αξίας. Και οι εκλήξεις δεν σταματούν εδώ... Σε άλλο ίδρυμα βρέθηκε τιμολόγιο με ρούχα LACOSTE που φυσικά δεν προορίζονταν για την ένδυση των τροφίμων.
Και φυσικά εκτός από τα ρούχα οι επιτήδειοι είχαν και άλλες «ανάγκες». Να φάνε λίγο καπνιστό σολωμό και προσούτο Ιταλίας σκέφτηκαν, όπως και να πιουν και ένα καλό ουίσκι η λικέρ για να πάνε κάτω τα φαρμάκια... Άλλωστε τα κορόιδα οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν!

Και ενώ το κράτος έδινε αφειδώς χρήματα για να ζουν αξιοπρεπώς ψυχικά ασθενείς, ηλικιωμένοι και παιδιά τα «κοράκια» έκαναν πολυτελή ζωή. Διευθυντικό στέλεχος που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη νοίκιαζε δωμάτιο σε ακριβό ξενοδοχείο της πόλης προφανώς όχι για να εξυπηρετήσει ανάγκες των ασθενών.

Σύμφωνα με τον έλεγχο μόνο στα 10 οικοτροφεία και ξενώνες οι αδικαιολόγητες δαπάνες ξεπέρασαν τις 158.000 ευρώ. Το θράσος όμως των επιτήδειων ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν φτάνει που σπαταλούσαν τα χρήματα των επιχορηγήσεων έπαιρναν και χρήματα από τις συντάξεις και τις καταθέσεις των ασθενών με αιτιολογία ότι τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Το συνολικό ποσό που αποδείχθηκε ότι οφείλουν στους ασθενείς ξεπερνά τις 374.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται σε ιδρύματα ολόκληρης της χώρας και αναμένονται και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Έλληνες φορολογούμενους.

1 σχόλιο:

  1. ΠΩ ΠΩ !!ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή