15/3/09

Κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ στην Ελλάδα για την τρομοκρατία

Τη Δευτέρα αναμένεται η άφιξη αξιωματούχων της Σκότλαντ Γιάρντ, οι οποίοι θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που κάνει και πάλι «αισθητή» την παρουσία της στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικού Τύπου. Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης την Κυριακή για τα τελευταία κρούσματα βίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η βρετανική Σκότλαντ Γιαρντ, θα αναλάβει εκ νέου την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την εξέλιξη αυτή να αποτελεί προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δελτίο του Mega οι αξιωματούχοι που πρόκειται να επισκεφθούν την χώρα μας είναι οι ίδιοι που είχαν συνδράμει τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ, τέσσερα χρόνια πριν.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει η Καθημερινή είναι και ο κ. Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών στη διάρκεια των ερευνών και της εξάρθρωσης της 17Ν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αντιμετώπιση της λεγόμενης «χαμηλής τρομοκρατίας», που περιλαμβάνει ενέργειες όπως αυτές που είχαμε πρόσφατα με τους εκτεταμένους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Στο μεταξύ, «συναγερμός» έχει σημάνει στο κυβερνητικό επιτελείο με αφορμή το «κρεσέντο» της εγκληματικότητας που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες. Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με την παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει ότι η αστυνομία θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με «έμφαση» τις περιοχές του Πολυτεχνείου και της Νομικής αλλά και της συνοικίας των Εξαρχείων. Σύμφωνα με τον ΕΤ αναμένεται να εγκαταλειφθεί η «παθητική στάση» της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

COSMO GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου