13/3/09

Κατραπακιά για τη δισκογραφική και κινηματογραφική βιομηχανία


Το καρτέλ των δισκογραφικών και κινηματογραφικών εταιρειών υπέστη μια πολύ βαριά ήττα το Φεβρουάριο, καθώς οι περισσότερες κατηγορίες εναντίον του Pirate Bay κατέπεσαν. Δεν τους χάλασε τους λεχρίτες.

Ιδού το άρθρο:

Κατέπεσαν οι κατηγορίες εναντίον του Pirate Bay
Φεβρουαρίου 19, 2009

Ειδήσεις Ίντερνετ:

Κατάπεσαν οι περισσότερες κατηγορίες εναντίον του σάιτ Pirate Bay, μόλις στην δεύτερη μέρα της δίκης. Και αυτό γιατί ο κατήγορος δεν μπορούσε να αποδείξει την σχέση της εταιρίας με τα παράνομα αρχεία τα οποία χρησιμοποιούνται σαν στοιχεία.

Οι ιδιοκτήτες του γνωστού σάιτ διακίνησης αρχείων δικάζονται στην Στοκχόλμη, με την κατηγορία της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι μηνύσεις προέρχονται από τις εταιρίες Warner Bros, EMI, Colombia Pictures, MGM, 20th Century Fox, Sony BMG και Universal.

Ο συνήγορος Fredrik Teij υποστήριξε ότι ο κατήγορος δεν έχει κατανοήσει σωστά την τεχνολογία του σάιτ και οτί τα αρχεία με κατάληξη .torrent δεν μπορεί να αποδειχθεί οτι έχουν κάποια σχέση με τον tracker του Pirate Bay. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν όλες οι σοβαρές κατηγορίες που είχαν σχέση με την αναπαραγωγή παράνομου περιεχομένου και αυτές που έχουν απομείνει είναι για τη διακίνηση.

Μάλιστα ένας εκ των ιδιοκτητών του σάιτ, ο Πίτερ Σούντε, δήλωσε ότι ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα και ότι η δίκη ήταν μια τεράστια αποτυχία για την εισαγγελία, η οποία είχε σοβαρά προβλήματα στο να κατανοήσει την διαφόρα του μεγκαμπάιτ από το μεγκαμπίτ.
Πάντα τέτοια να'χουμε, γιατί τα λαμόγια και τα "golden boys" της βιομηχανίας της "τέχνης" το'χουν παραχέσει.

ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου