4/3/09

Αντιπυρηνικές διαδηλώσεις στην Γερμανία


MicrosoftInternetExplorer4

Αψηφώντας το βαρύ κρύο 15.000 διαδηλωτές σχημάτισαν μία φωτεινή αλυσίδα την περασμένη Πέμπτη συνδέοντας την πόλη Braunschweig, Wolfenbüttel και Salzgitter σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ύπαρξη δύο αποθηκών πυρηνικών απόβλητων και στην προοπτική δημιουργίας μίας τρίτης στην περιοχή του Salzgitter.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής και ακτιβιστές από τις Βόρειες περιοχές της Γερμανίας.

Η φωτεινή αλυσίδα συμβόλιζε την σύνδεση των περιοχών που «φιλοξενούν» πυρηνικά απόβλητα και σχηματίστηκε από πυρσούς, φακούς και οτιδήποτε μπορούσε να κρατηθεί αναμμένο.

Εκτός από την αποθήκευση των πυρηνικών απόβλητων οι Γερμανοί κάτοικοι καλούνται μετά από μία νέα νομοθέτηση να πληρώνουν έξτρα φόρους στους λογαριασμούς τους παρόλο που τα απόβλητα παράγονται από ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας που δεν υποχρεούνται σε καμία οικονομική συνεισφορά

« Η διαδήλωση ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλα απόβλητα στην περιοχή». Πρέπει να τονιστεί εδώ ότι τα απόβλητα προορίζονται να αποθηκευτούν στις στοές ενός παλιού ορυχείου σίδηρου στην περιφέρεια της πόλης που αριθμεί τους 112.000 κατοίκους και η αποθήκευση θα αρχίσει το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου