5/7/09

Μην τους παρακαλέσετε, μην τους γλύψετε


ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ
http://neagenia-neagenia.blogspot.com
(Για τους 20.000 διορισμούς στους ΟΤΑ). Δημιουργούν είκοσι χιλιάδες πελάτες; Που θα προσληφθούν με αδιαφανή κριτήρια. Και θα αποτελέσουν φιλότιμο προεκλογικό μηχανισμό;Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για την δημιουργία μιας ακόμη στρατιάς εξαρτημένων- υπό την μορφή της διαρκούς ομηρίας εργαζομένων. Η όλη διαδικασία, η έλλειψη ενημέρωσης, το ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα για τον τρόπο επιλογής, τα ακριβή κριτήρια κτλ, αλλά και οι υποσχέσεις ισχυρών παραγόντων που κυκλοφορούν σε ταλαίπωρους ανθρώπους, επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμα φορά, η κεντρική εξουσία δεν κινείται στην κατεύθυνση της λύσης.
Αλλά στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των κρίσιμων προβλημάτων.
  • Επιδιώκεται η αναπαραγωγή της εκλογικής πελατείας.
  • Εξυπηρετούνται ταυτόχρονα πιεστικές "απαιτήσεις φίλων" που θα αποτελέσουν μηχανισμό για τις εκλογές που πλησιάζουν.
  • Δημιουργείται αλισβερίσι με Δημοτικούς Άρχοντες, οι οποίοι, στον βαθμό που θα "διαπραγματευτούν" με ρουσφετολόγους της κεντρικής εξουσίας σε ότι αφορά την "τακτοποίηση" των προσλήψεων αυτών, καθίστανται συμμέτοχοι του ένοχου συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για όσα συνδικάτα εργαζομένων εμπλέκονται, εάν δεν φροντίζουν να ασκήσουν έλεγχο. Επιτρέπουν να διατυπώνονται -βάσιμες - υπόνοιες για συμμετοχή στο αλισβερίσι με ποσοστό.
  • Από την άλλη, το κόστος, μετακυλίεται και πάλι εκεί που ξέρουμε. Σε δανεισμό ενός δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αναγκαστεί η αυτοδιοίκηση (πηγή ΠΟΕ - ΟΤΑ εδώ)
Οι νέοι, είναι τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Είναι ταυτόχρονα, η πρώτη φυσική δύναμη ανιδιοτελούς αμφισβήτησης. Η αποστασιοποίηση από την πολιτική, έχει απόλυτη σχέση με την αναξιοπιστία, την αναποτελεσματικότητα και την απουσία κάθε έννοιας ηθικής από την πολιτική πρακτική του συστήματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://neagenia-neagenia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου